ONLINE WORKSHOP

MARKETING ZONDER SOCIALE MEDIA

Verlos jezelf van het juk van de socials en zet je zaak in de markt zonder dat je de helft van je leven op Facebook of Insta hoeft te slijten

OMG, JAAAA >>

ONLINE WORKSHOP

MARKETING ZONDER SOCIALE MEDIA

Verlos jezelf van het juk van de socials en zet je zaak in de markt zonder dat je de helft van je leven op Facebook of Insta hoeft te slijten

 • Lijkt jouw smartphone aan je hand gelijmd? Heb je stilaan een Instagram-burn-out?
 • Kan je nauwelijks het tempo aan waarop je verondersteld wordt te posten? Of baal je van de grillen van het steeds sneller veranderende algoritme?
 • Bang dat je account opeens geblokkeerd wordt? Of gehackt? Of dat de enige manier waarop je nog gezien wordt op de socials verloopt via je credit card?
 • Ben je gefrustreerd omdat marketing op social media je zoveel tijd, energie en geld kost?
 • Heb je je ook al afgevraagd of er geen betere manier is om je zaak te doen groeien dan door elk vrij moment op de socials te zitten?

"Heel interessant, je gaf me een goed gevoel: het kan dus ook anders!
Je hoeft niet op de socials te zitten om een succesvol bedrijf te hebben dus waarom zou ik Marc Zuckerberg en consorten rijker maken als ik daar zélf niet blij van word?"

- Claire Vanderhaeghen
het brandt.

IK VIND DAT MARKETING NOOIT TEN KOSTE MAG GAAN VAN JE (MENTALE) GEZONDHEID OF JE LEVENSVREUGDE.

Wat ooit begon als een "leuke en gratis" extra manier om gezien te worden met je bedrijf, is voor veel ondernemers een nooit aflatende, dagelijkse rat race geworden.

Een gevecht om boven al het lawaai uit te steken (om van het fake news en de complottheorieën te zwijgen). Een blinde zoektocht, onderworpen aan een steeds veranderend algoritme - want wat vandaag "werkt", is morgen al achterhaald.

Een ijdele poging door steeds vaker te posten. Dagelijks op te dagen in stories, lives en reels (al dan niet met awkward wijzen of dansen). En dat in ruil voor steeds minder likes en shares.

We zijn collectief en WANHOPIG op zoek naar een manier om gezien en gehoord te worden op een manier die duurzaam en doenbaar is. En een beetje FUN ook, als het even kan.

En hoewel heel wat coaches je op het hart drukken dat aanwezig zijn op de socials een absolute must is... ben ik hier om je te vertellen: het kan ook zonder. Anders en beter.


IK WIL WETEN HOE, ANOUCK


⚡⚡⚡
BOVENDIEN IS JE BUSINESS UITBOUWEN OP DE SOCIALS RONDUIT
RISKANT.

 • Dagelijks worden accounts (vaak onterecht!) geblokkeerd, geweerd, gedeactiveerd. Of gehackt. Vrouwen worden hier disproportioneel vaak door getroffen! Je maakt jezelf, je zaak, je klantenbestand en je omzet compleet afhankelijk van de overlords van de socials. Als dat nog niet beangstigend is, dan weet ik het ook niet meer.
 • Je bent de speelbal van compleet ontransparante algoritmes en het wordt steeds lastiger om gezien te worden door jouw tribe (wat wordt het na de onnozele danspasjes, Insta?). Bovendien hebben ook social media kanalen een houdbaarheidsdatum (remember MySpace? Clubhouse?).
 • Je draaft op als content-slaaf voor het platform van de Big Boys in Silicon Valley en houdt nauwelijks nog bandbreedte over om je eigen content te maken en te verzilveren op platforms waar jij wél de touwtjes in handen houdt.
 • Over Facebook & Co. gesproken: zij willen vooral dat je zoveel mogelijk uitgeeft aan ads. Die kosten trouwens ook steeds meer.
 • Sociale media heeft nefaste effecten op onze democratie, onze hersenen en onze (mentale) gezondheid. Er zijn snellere, goedkopere, minder schadelijkere manieren om je business te doen boomen.


TELL ME HOW >>


"Niet zomaar een workshopje met 20 tips en 'dit moet je vanaf nu doen', maar een redelijk confronterende workshop die me deed inzien dat het niet aan mij ligt dat ik 'niet mee ben met de socials'.

Ik voelde nochtans heel wat tegenkanting vanuit mijn binnenste: 'Je hebt de socials toch NODIG om mensen naar je website te leiden!'. En dan ook wel: 'tiens, eigenlijk zie ik rondom mij al zoveel voorbeelden van hoe het ook kan'. En ja, daar zijn socials bij betrokken, maar ze zijn geen doel op zich. Mijn idee van events te organiseren haal ik weer van onder het stof."

- Delphine Desmet
DeeDeeCopy

WAT ALS IK JE VERTEL DAT MARKETING ZONDER SOCIALS NIET ALLEEN MOGELIJK IS MAAR OOK MEER WINSTGEVEND?

Er zijn duizenden manieren om je zaak in de markt te zetten en belachelijk succesvol te maken (en jij als mens van vlees en bloed erbij!). Sociale media is er één van, dat klopt.

Maar is dat verplicht, social media marketing?

Belange ni, belange ni.

Er zijn andere, effectievere manieren. Die je niet tot een mental breakdown dwingen. Of al je tijd en energie kosten. En met een veel hogere return on investement.

Steeds meer ondernemers kiezen heel bewust voor een social media exit, en die groep gaat de komende tijd alleen maar groter worden. Jij kan ook bij die groep horen die heel bewust weer de touwtjes in eigen handen neemt.


NA DEZE WORKSHOP:

 • heb je helder waarom social media marketing helemaal geen must is
 • heb je een exit strategie waarmee je de socials kan verlaten
 • ... of een waaier aan slimme social media strategieën die je tijd en geld besparen (voor het geval je toch wil blijven)
 • beschik je over een arsenaal van 200+ manieren waarop je aan marketing kan doen zonder socials
 • ... en veel meer!

"Ik hoopte once and for all duidelijkheid te krijgen in wat een must is en wat niet qua socials. Ik wilde mijn stress en druk rond onze aanwezigheid op de socials weghalen. Het moeten. Het schuldgevoel. Omdat dat tijd is dat ik niet effectief bezig kan zijn met het live verbinden en werken met onze klanten.

En kijk, de workshop was een topper. Zeer interessant, een
eye opener, en bevestiging van het buikgevoel."

- Mara de Koninck
BXL Academy

DIT IS WAT JE KRIJGT:

 • Een online video-workshop van 115 minuten (opname direct beschikbaar bij aankoop)
 • Praktische handvaten die je meteen kan implementeren
 • Tal van voorbeelden en cases uit de praktijk
 • Werkboek waarin je jouw strategie concreet maakt
 • PDF-poster met 200+ manieren om aan marketing te doen die geen h*l met de socials te maken hebben
 • Al het lesmateriaal verzameld op een online platform dat je blijvend kan bekijken en gebruiken (tot het einde der internet-tijden)

Investering: 197 EUR excl. BTW

GIVE IT TO ME >>

F.A.Q.

"Wat als ik sociale media niet wil of kan verlaten?"

Moet. Just. Niks. Ik ga je niet vertellen of je al dan niet actief hoeft te blijven op de socials.
Wat ik wél ga doen:

 • jou opties geven en mogelijkheden doen zien om je marketing op een onafhankelijke, sterke en effectieve manier te voeren los van de socials
 • jou een exit strategie geven voor als je beslist hebt om de socials definitief sayonara te zeggen
 • je een paar handige tools aanreiken om in elk geval niet meer het equivalent van een part-time job op de socials door te brengen

"Kan dit echt? FOR REAL?"

Absoluut. En er zijn heel wat manieren om succesvol aan marketing te doen. Honderden manieren. Sociale media marketing is er daar maar één van én die is compleet optioneel. Het is een keuze. En je kan 'em dus ook niet maken. Steeds meer mensen en bedrijven maken trouwens die keuze en ze hebben er geen spijt van.

"What the hell ga ik doen met al die vrije tijd als ik de socials verlaat?"

Genieten van je leven, basically. Minder blootgesteld worden aan fake news, complottheorieën en de comparison trap. Niet meer je kas opvreten omdat iedereen er klaarblijkelijk een Insta-perfect leventje op na houdt. Boeken lezen. Je kinderen horen in plaats van dat ze drie keer aan je mouw moeten trekken tot je reageert. Genieten van een helder koppie en briljante, creatieve ideeën om jouw tribe te dienen. Tijd om lange wandelingen te maken met je hond. Of zonder. Om in real life met je BFF een koffiedate te houden in plaats van ellenlange DM's waarin je langs elkaar heen praat. Genieten van het échte leven in plaats van het leven op een schermpje.

"Iedereen in mijn niche zit op de socials, Anouck. Ik kàn toch niet anders dan dat ook doen?"

Opnieuw: moet just niks. Wat als je alle tijd die je verkwanselt in je Instagram feed zou spenderen aan het nog beter worden in je vak, aan het creëren van waarde in je business, klanten helpen, aan marketing assets maken die van jou zijn in plaats van van Mark Zuckerberg? Wat als je je, door de socials te verlaten, net onderscheidt van al je concurrentie? Wat als je hierdoor net nog aantrekkelijker werd voor je ideale klanten? Wat als dit een dappere, betere manier is om te ondernemen?

GIMME THE PRECIOUS >>

WAT DEELNEMERS ZEGGEN:

”Ik greep als ondernemer standaard naar social media om mijn business te promoten, maar leerde van jou dat er nog zoveel andere, creatieve mogelijkheden zijn waarmee ik nu aan de slag kan gaan. De manier waarop je de workshop geeft is heel fijn, Anouck. Je durft je eigen standpunt innemen en dat met de wereld delen.”

- Elke Spinnewyn
Spinwise Digital

“Ik was op zoek naar alternatieven/aanvulling op sociale media… als starter in bijberoep was ik daarmee begonnen. Maar ik vind het veel te vermoeiend. Nu heb ik heel wat andere perspectieven en is er een last van mijn schouders gevallen! Fuck de algoritmes.
Wat een heerlijke rebellenleidster ben jij! Heb genoten van deze workshop.”

- Lies Vandenbroeck


“Ik schreef me in omdat ik zo moe en moedeloos wordt van telkens het gevoel van nog verplicht iets op Instagram te moeten doen. En dan me schuldig voelen dat ik het niet gedaan heb. Dankzij je workshop ben ik overtuigd dat het anders kan. Je enthousiasme is aanstekelijk en je gaf ook heel veel concrete tips en context. Je zou zo maar de leidster van een nieuwe revolutie kunnen zijn. Ik zou je volgen (niet op de socials natuurlijk) :-)”

- Veerle
Praktijk Pratique


“Deze workshop was supertof om te volgen. Ik ben compleet verrast over de hoeveelheid info die jij kan meegeven op 2 uur!”

- Evelyne Bekaert
Hears2U

“Ik heb zoveel nieuwe inzichten gekregen over hoe het wél kan zonder socials. En: ik hou van jouw stijl en to the point zijn! Blij dat iemand eens iets anders verkondigt en niet steeds spreekt over de 10k+ of andere holle oneliners....”

- Sofie Van Maercke

Hi, ik ben Anouck!

Welkom in mijn Marketing School (minus de TL-lampen, de saaie docent en het verplichte pakket boekhouden), waar je stap voor stap leert om op jouw unieke manier droomklanten aan te trekken. 

Ik geloof niet dat marketing moeilijk of awkward moet zijn. Of dat je een masker moet opzetten of strikte regels volgen. Integendeel: hoe meer plezier je beleeft, hoe meer onweerstaanbaar je wordt.

Ik geloof dat we af moeten van alle verplichte nummertjes in marketing en dat ondernemen op je eigen voorwaarden loont.

Meer fun, maar ook meer omzet én meer impact.

En ohja, een beetje meer rock'n'roll ook, als het even kan.

Schrijf je nu in en verlos jezelf van het juk van de socials 👇

YES, I'M IN! >>

JE KENT ME MISSCHIEN VAN

"Ik was echt getriggerd door de Marketing zonder Socials en de workshop heeft de verwachtingen méér dan ingelost. De vragen hebben me aan het denken gezet. Vooral het besef hoeveel tijd ik spendeer aan nutteloos energie steken in iets wat me van nature niet ligt. Ik overweeg echt om met zo weinig mogelijk socials te gaan werken."

- Katrien Smeyers
Celebrant & Ritual Designer


"De workshop is heel erg interessant, ik ben gegaan van « Goh nee, ik denk niet dat ik dat kan » naar « hell yes! »"

- An Stevens
Moms and Monkeys

"Echt goed! Interessante oefening, veel uit kunnen halen. Jouw poster hangt boven mijn buro, ik kan hier mee verder."

- Tine Ballekens
Tine.B


"Marketing zonder socials was voor mij zo'n geruststelling en ergens een release dat het ook mogelijk is om een succesvolle onderneming te hebben zonder 1000'en volgers te hebben. Ik heb vooral zoveel energie gekregen om er vol in te vliegen en te werken aan mijn business."

- Nele Debusschere
Studio Lagom


"Inspirerend en bevrijdend - de poster hangt al aan de deur van mijn bureau :)"

- Els Van Overstraeten
Furriends For Life

"Ontzettend interessant, en dankzij het werkboekje en de poster erbij ook heel praktisch. Love it!"

- Silke Desaever
Diëtiste


"TOP! Mijn ogen gingen echt open. Helemaal zonder socials zal ik niet werken. Wat ik wel weet is dat ik me er veeeeeel minder druk in zal maken als ik er even geen tijd voor heb. Ik ga mij focussen op de zaken die voor mij iets opbrengen: een goede website en wekelijkse nieuwsbrief."

- Lore Feys
Bakkerij Bernard


"Het was DE MAX! Mijn belangrijkste inzicht: ik bepaal zelf mijn marketing strategie en kies daarbij zelf wanneer ik de socials inzet of niet. Weg met al die moetens, mijn haar komt daar recht van :)"

- Anja Thorrez
Loving Me

"Top, inspirerend, verfrissend én tegelijk concreet, direct bruikbaar. Het mag zonder sociale media, én het kan want je reikte meer dan 200 manieren aan om het zonder te doen!"

- Sofie De keyser
Sofie Organiseert